Svart sommer

Mens Norge bader i sol, dreper og lemlester Israel barn. Vi våkner til nye dødstall hver morgen. Det er ingen overraskelse at barn dør. Halvparten av menneskene på den ørlille, overbefolkete Gazastripen, er under 18 år.

Espen Ottosen i Misjonssambandet vet ikke hva terror er. Jeg kan opplyse han: «When bombs kill innocent civilians, it is allways terror». Dette er hverken min eller noen propalestinsk aktivists definisjon. Det er den amerikanske presidentens. Barack Obamas uttalelse etter bomben mot Boston-maraton våren 2013. «Terror» brukes om vold begått av dem vi ikke liker. Jeg minner om at Nelson Mandela i løpet av få år endret status fra «terrorist» til «verdens mest fremtredende symbol for fred og forsoning».

«Hamas støtter terror som virkemiddel. Det gjør ikke Israel.» skriver Ottosen i Aftenposten 26. juli. Staten Israel er tuftet på terror. Allerede fra slutten av 1800-tallet fordrev sionistbevegelsen palestinere fra sine hjem ved hjelp av vold, massakre og rene terrorhandlinger. Slik har det fortsatt, med Ariel Sharon (1928-2014) «Slakteren i Beirut» blant de verste. Tilnavnet fikk han da han måtte gå av som forsvarsminister etter massakrene på de palestinske flyktningeleirene Sabra og Shatila i Libanon i 1982. Drap på uskyldige sivile, Ottosen.

Statsminister Erna Solberg (H) er påfallende taus. Hun som for få måneder siden uttalte seg villig vekk om det gode samarbeidet mellom Norge og Israel, et samarbeid hun ønsker å utvide. Og da en norsk skiløper kjørte i fylla i vinter – da var Erna straks på banen! Utenriksminister Børge Brende (H) skravler, i god vestlig tradisjon. Annikken Huitfeldt (A), nå i opposisjon, krever merking av israelske varer produsert på okkupert palestinsk land, slik at forbrukerne kan velge. Som om ikke Huitfeldt vet at hele den israelske økonomien er sammenvevd, og at en slik liksomboikott ikke har noen effekt. Hvor ynkelige går det an å bli.

Jeg orker ikke å høre om den israelsk-palestinske konflikten lenger. Det finnes ingen konflikt. Det finnes en vedvarende Israelsk okkupasjon og gjentatte angrepskriger. Det vi er vitne til, er ledd i en målrettet og langsiktig overtakelse av alt palestinsk land. Innlemme det i et Stor-Israel. På Vestbredden ved å bygge murer og stadig nye jødiske bosetninger. På Gaza ved å sette inn tungt krigsmaskineri, verdens femte sterkeste.

Refusert av Klassekampen både som petit og leserinnlegg, juli 2014

Kommentarer er stengt.